Stomatologie Generala

Pentru evaluarea, diagnosticarea, prevenirea și tratarea afecțiunilor cavității orale (în special a dinților), maxilo-faciale și a structurilor adiacente.


Tratamentele în stomatologia generală cuprind o varietate de manopere care au scopul de a ameliora sau a vindeca diverse afecțiuni ale dinților. Aceste afecțiuni sunt cuprinse într-un spectru larg, pornind de la carii simple și ajungând până la complicații care afectează pulpa sau sistemul de susținere al dintelui.

 

Consultația este primul pas

Obiectivul acestor tratamente este refacerea finală a structurii și funcționalității dinților și este atins prin utilizarea unor materiale estetice și a unor tehnici moderne.

Consultația este primul pas în relația medic-pacient și are ca scop întocmirea fișei pacientului, cunoașterea istoricului medical, examinarea clinică, stabilirea diagnosticului, elaborarea planului de tratament cu detalierea tuturor opțiunilor existente și realizarea unui cost estimativ. Toate se fac în concordanță cu nevoile și preferințele pacientului.

Endodontie

Endodonția este specializarea care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor pulpare. Tratamentul endodontic constă în devitalizarea unui dinte prin curățarea canalelor radiculare, sterilizarea lor, prepararea și obturarea definitivă.

 

Stabilirea indicației de tratament endodontic se face după o consultație amănunțită împreună cu analizarea radiografiei dentare.

Tratamentul de canal se realizează atunci când avem un dinte cu o carie prea mare care se extinde până la nerv, când pulpa dintelui este inflamată din cauza unor carii, infecții, traumatisme și atunci când dintele se șlefuiește în scop protetic (în vederea aplicării unei coroane).

Pentru realizarea unui tratament de canal este posibil să fie nevoie de una sau mai multe ședințe la medicul stomatolog. Cu cât cazul este mai complex, mai ales în situația retratamentelor sau a dinților cu mai multe canale sau cu o morfologie radiculară mai specială, cu atât sunt necesare mai multe ședințe sau o ședință mai lungă.

Pedodontie

Pedodonția este specializarea ce se ocupă cu profilaxia si tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare (extracții, fluorizări, sigilări) și a dentiției permanente la adolescent.

 

Copiii prezintă necesități si probleme dentare diferite față de cele ale adulților, tratamentul lor având anumite particularități.

Dinții temporari pot părea lipsiți de importanță, având în vedere că vor cădea și vor face loc dentiției permanente. Însă tocmai din acest motiv trebuie să fie sănătoși: integritatea și sănătatea unui dinte de lapte asigură sănătatea dintelui permanent care ii va lua locul.

Pentru menținerea integrității dinților temporari sunt necesare controale periodice, prima vizita la cabinetul stomatologic fiind recomandată odată cu apariția primului dinte. Cu aceasta ocazie se pot depista la timp unele anomalii ale aparatului dento-maxilar și se pot da sfaturi privind modul de realizare al igienei orale.

Protetica

Protetica este specializarea care se ocupă cu reconstrucția unuia sau a mai multor dinți prin lucrări protetice fixe (coroane și punți dentare) și lucrări protetice mobile (proteze parțiale sau totale).

 

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți lasă un loc liber pe arcadă și poate produce tulburări fizionomice, fonetice și masticatorii, tulburări care pot determina afecțiuni parodontale, articulare sau digestive.

Când un dinte are o carie prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroană dentară ca să poată rezista în continuare la presiunea masticatorie. Dacă dintele nu poate fi salvat și este extras, spațiul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică fixă, fie prin una mobilizabilă.

Bine ai venit!

AuroClinic Târgu Mures este cabinetul tău stomatologic de încredere. Oferim o gamă variată de servicii stomatologice la prețuri competitive. Fiecare tratament il personalizăm în funcție de nevoile tale.

Program

Programările urgente sau înafara programului se fac telefonic.

  • 800 - 1600
  • 800 - 1500

Contactează-ne