Aparate ortodontice si ortopedice fixe

Aparate sunt indicate în perioada de creștere si dezvoltare a copilului atunci când se diagnostichează un deficit de creștere la nivel osos.


Masca facială

Este un aparat ortopedic care ajută la stimularea creșterii anterioare a maxilarului retruziv

Headgear-ul

Este un aparat care poate fi utilizat în scop ortopedic ajutând la o coordonare a formei arcadelor dentare și o încetinire a creșterii anterioare sau/și verticale a maxilarului superior

Disjunctorul sau expansorul rapid palatinal

Este un aparat ortopedic fixat pe inelele montate pe molarii superiori și ne ajută la lărgirea din punct de vedere transversal al maxilarului superior, în perioadele de creștere ale copiilor, înainte de osificarea suturii medii palatine.

Planul de mușcătură (bite plate)

Este un aparat ortopedic pasiv, fix, utilizat în mușcăturile în care dinții superiori acoperă mai mult de 20-30% din dinții inferiori, ajutând la deblocarea mandibulei, lăsând-o să își continue creșterea normală.

Arcul lingual

Este un aparat ortopedic și/sau ortodontic, utilizat pentru a crea spațiu în cazurile cu înghesuiri minore, ca menținător de spațiu în cazul pierderilor premature a dinților temporari sau ca auxiliar, împreună cu alte aparate ortopedice pentru redirecționarea creșterii mandibulare.
 

Avantaje

  • corectarea unor anomalii aflate în fazele inițiale
  • eficiență crescută
  • dirijarea creșterii osoase și obținerea unui aspect facial armonios
  • reducerea riscului de dezvoltare a unor probleme la articulațiile temporo-mandibulare

 

Dezavantaje

  • principalul dezavantaj îl constituie necesitatea unei dorințe și implicare reale ale pacientului
  • reticența în a purta aparatele extraorale

Bine ai venit!

AuroClinic Târgu Mures este cabinetul tău stomatologic de încredere. Oferim o gamă variată de servicii stomatologice la prețuri competitive. Fiecare tratament il personalizăm în funcție de nevoile tale.

Program

Programările se fac telefonic sau prin formularul de contact.

  • 900 - 1900
  • 900 - 1200

Contactează-ne